Verwarmen

We werken beter in een aangename omgeving, dat is normaal. Een aangenaam warme kantoorruimte is dan ook een echte must. Verwarm je op mazout, gas of houtpellets? Wij hebben de perfecte oplossing voor jouw kantoor!

Mazout

Mazout – ook wel eens stookolie of huisbrandolie genoemd – is de meest gebruikte huisbrandstof in België. Logisch, want het heeft dan ook een heel hoog rendement. Technologische vooruitgang maakt stookolie ook steeds milieuvriendelijker.

Er is altijd energie in de buurt, ook in jouw regio. Daarom leveren we mazout aan huis, wanneer het jou uitkomt. Onze ervaren collega’s vullen je mazouttank met plezier bij. Nog geen voorraadtank of nood aan vernieuwing? Wij hebben een ruim assortiment aan tanks, allemaal VLAREM-conform. Deze vind je in verschillende formaten, vormen en stoffen.

  • Metalen tanks (rechthoekig, ovaal of cilindervormig)
  • Kunststof tanks
  • Polyester tanks
  • Tanks die ter plaatse (vb. in de kelder) geconstrueerd worden

De tanks worden gratis aan huis geleverd, geplaatst en indien gewenst ook aangesloten. Wil je eerst de verschillende tanks bekijken en vergelijken? Kom dan gerust langs op een van volgende filialen:

  • Weelde (industrie): Toekomststraat 1, 2381 Weelde
  • Tessenderlo (industrie): De Snep 1, 3980 Ham

Veiligheid is belangrijk, daarom keuren we ook je stookolietank. Klik hier voor meer informatie.

U mag op uw twee oren slapen: u moet geen afscheid nemen van uw mazoutinstallatie!

Laat duidelijk zijn dat je je kan blijven verwarmen op mazout. Waarom? Omdat de kwaliteit van stookolie constant verbetert. Stookolie is tegenwoordig immers zwavelarm. Dat betekent dat het zorgt voor een optimale warmteproductie en tegelijkertijd voor minder schade aan het milieu. Win-win dus!

Weetje: in de volledige levenscyclus, heeft stookolie nagenoeg dezelfde CO2-uitstoot als aardgas!

Je kan je stookolietank dus behouden, zeker als je nog een recente ketel met een hoog rendement hebt. Maar moest je een tank hebben die ouder is dan 20 jaar, zou je kunnen overwegen om hem te laten vervangen. In dat geval is de beste optie een combinatie van een stookoliecondensatieketel en een zonneboiler. Meer informatie vind je hier: emag.informazout.be/studie-ketelvervanging-stookolie
Wist je dat je je stookolie-installatie zelfs kan combineren met hernieuwbare energiebronnen?

Pelletkachels, hybride systemen en zonneboilers

Je kan een positieve bijdrage leveren tot het klimaat en tegelijkertijd hoge energiefacturen vermijden door zonnepanelen, een pelletkachel of een warmtepomp te combineren met stookolie. De stookolie als back-up zorgt er immers voor dat je je geen zorgen moet maken over het bevoorradingsrisico van hernieuwbare energie. Alle mogelijke combinaties lees je hier: https://informazout.be/nl/installatie/energiemix

Nieuwe vloeibare brandstoffen

Koolstofarme vloeibare brandstoffen zullen meer en meer worden gebruikt in de zoektocht naar een oplossing voor een koolstofarme en tegelijkertijd betaalbare omgeving.
Meer info op https://informazout.be/nl/blog/maak-kennis-met-future-fuels-en-andere-nieuwe-brandstoffen-voor-je-mazoutketel

Geloof je ons nog steeds niet? Doe zelf de test en ontdek hoeveel jij hiermee kan besparen: https://informazout.be/nl/tools/bespaarsimulator